Onderhoudsvriendelijke tuin in Amstelveen nodig?

Stijlvolle achtertuin in Amstelveen

De hoveniers van Stam Hoveniers hebben voor een klant woonachtig in een rijtjeshuis in Amstelveen, een stijlvolle en onderhoudsvriendelijke tuin op het zuiden aangelegd. Het is een strak, maar sfeervol tuinontwerp voor tuin en terras geworden. Ook wenste de klant minimaal onderhoud voor de tuin en het terras.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Om de tuin zoveel mogelijk onderhoudsvriendelijk aan te leggen heeft Stam Hoveniers voor de achtertuin met zuidelijke uitstraling gebruik gemaakt van onderhoudsvrije materialen voor de bestrating en de schutting.  De schutting is gemaakt van gewolmaniseerd hout en betongaas, dit geeft een stoere uitstraling, is gemakkelijk in onderhoud en is ook nog eens goed te gebruiken om de beplanting creatief door het gaas te vlechten.

Zuidelijke sfeer

De klant wenste in de tuin een mediterraanse sfeer, er is voor het materiaal voor warme aardekleuren in verschillende tinten gekozen. De sierbestrating bestaat uit grote rechthoekige tuintegels, de gebruikte muurblokken hebben dezelfde mediterrane kleurentinten. Stam Hoveniers heeft in de tuin groenblijvende vaste planten zoals dakplantanen en bodembedekkers geplant, deze beplanting vraagt weinig onderhoud. Er is tuinverlichting aangelegd waardoor ook in de avond genoten kan worden van de tuin.

+ Meer

Media | Onderhoudsvriendelijke tuin in Amstelveen nodig?

02 Onderhoudsvrije tuin in Amstelveen
08 Tuinaanleg achtertuin in Amstelveen
05 Stenen bloembakken
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten