Bedrijfstuin Grootebroek

Bedrijfstuin

Op verzoek van de opdrachtgever heeft Vreeker Bestrating & Groen een ontwerp gemaakt voor een bedrijfstuin. Het gaat om een bedrijfstuin met een nette uitstraling. Het is tenslotte het visitekaartje van het bedrijf.

Aanleg bedrijvenpark

Nadat het oude plantvak is verwijderd, zijn we gestart met het creëren van een nieuwe entree. De nieuwe entree is vervaardigd uit bestrating en verhoogde plantenbakken. Hiernaast is een onderhoudsvriendelijke border gemaakt met daarin grind en beplanting

Bestrating Grootebroek

Er zijn verschillende soorten bestrating toegepast:

  • Hardgebakken klinkers
  • Grijze tegels 60x60
  • Basalt grind 16/32 mm


Door deze soorten sierbestrating te combineren wordt een nette uitstraling gecreëerd. Onder het grind is anti-worteldoek geplaatst, zo blijf het grind gescheiden van de onderlaag en kan er geen onkruid tussen gaan groeien.

Beplanting bedrijfstuin

Bij de entree zijn twee bomen geplaatst, het gaat hier om de Quercus Ilex in cilindervorm. De verhoogde plantenbakken zijn beplant met Taxuswolken en Vinca gecombineerd met Carex. Al deze beplanting vraagt niet veel onderhoud. Dit is ideaal voor een bedrijfstuin.

Quercus Ilex

De Quercus Ilex is een groenblijvende leiboom die komt uit het middellandse zeegebied. Door de grijze tint van de stam past deze boom perfect binnen de strakke, nette uitstraling die de bedrijfstuin uit moet stralen.

Groenblijvende bodembedekker

De Vinca is een groenblijvende bodembedekker, het is een winterharde plant dat bijna overal goed bloeit. Als de Vinca in bloei staat ontstaan er kleine paars-, blauw-, wit-, of roodkleurige bloemetjes. De Vinca is gecombineerd met de Carex, dit is een siergras.

+ Meer

Media | Bedrijfstuin Grootebroek

Bedrijfstuin Grootebroek 2
Bedrijfstuin Grootebroek 1
Bedrijfstuin Grootebroek 3
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten